'); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; }

Crème Brûlée

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor op 130°C. Klop in een grote kom de eierdooiers los met het zout. Meng de room, melk, suiker en gespleten vanillestokje in een pan en verwarm roerend tot het mengsel kookt. Haal het mengsel van het vuur en verwijder het vanillestokje. Giet langzaam en al roerend met een garde het hete roommengsel bij de eierdooiers. Vul de ovenschaaltjes en dek af met deksels of met aluminiumfolie. Zet de schaaltjes in de grotere ovenschaal. Vul de ovenschaal met heet water en zet het geheel in de oven. Na circa 30 minuten is de crème gestold en klaar. Laat de crème afkoelen en zet de schaaltjes in de koelkast. Vlak voor het serveren de rietsuiker over de crème strooien en met de brander een mooi hard bruine laagje karamel branden..

Serveertip
Serveer met verse ananas en een toefje gezoete slagroom.

Top